Workshop Arbowet 2017 Positieve gezondheid

In de week van de RIE biedt De PreventieCoach met 25 % korting een zeer praktische en inspirerende workshop aan. Een workshop speciaal ontwikkeld voor preventiemedewerkers, OR-leden, HRM en arbo-adviseurs.

In de week van de RIE 2017 bieden wij ook dagelijks gratis online coaching aan tussen 08.00 en 09.00 uur over de vernieuwde arbowet 2017 en de rol van de preventiemedewerker. 

Workshop in de week van de RIE op 14 juni 09.00 – 11.00 uur.
Locatie: De PreventieCoach OplossingsKracht
Max 8 personen. Tarief 75 euro exclusief 21 % BTW.
Aanmelden 

De vernieuwde arbowet 2017 vraagt andere competenties van preventiemedewerkers zoals energiegevend communiceren, draagvlak creëren, weerstand pareren, motiveren en activeren.

De vernieuwde Arbowet 2017 wil namelijk dat organisaties nog meer aan de slag gaan met preventie, duurzame inzetbaarheid en daar zijn gezond verstand, kennis en een aantal vaardigheden voor nodig.

Arbowet 2017 en de gewenste steun van de preventiemedewerker.
Workshop communicatievaardigheden preventiemedewerker
Draag bij aan denkkracht, veerkracht, wilskracht, veranderkracht en daadkracht in de organisatie. Leer echt coachen, begrijpend luisteren en inspirerend communiceren.
De arbowet 2017 vraagt van de preventiemedewerker het vermogen om echte steun te bieden aan de medewerkers, directie en OR met als doel gezond, veilig en plezierig werken.
Analytische steun: breng de knelpunten in kaart met de RI &E
Emotionele steun: creëer draagvlak en betrokkenheid voor een gezonde werkomgeving en gezond verstand gedrag.
Creatieve steun: visie op vitaliteit, arbo en preventie en een inspireren plan voor de toekomst waarin we met elkaar de doelen bereiken.
Praktische steun: organiseer actief wat nodig is om werkelijk gezond, veilig, plezierig en duurzaam te kunnen werken.
In de workshop maak je kennis met het coach- en gespreksmodel OplossingsKracht voor de gewenste steun.

Dit empathie-model OplossingsKracht,  genomineerd als 1 van de 10 goede praktijken bij de aanpak van werkstress, biedt inzicht in de verschillende soorten steun die je te bieden hebt in de organisatie.

 

In de week van de RIE 2017 bieden wij dagelijks gratis online coaching aan tussen 08.00 en 09.00 uur over de vernieuwde arbowet 2017 en de rol van de preventiemedewerker. 

workshop positieve gezondheid en arbowet 2017
workshop arbowet-2017 week van de RIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak kennis met het scoringsinstrument Positieve Gezondheid van Machteld Huber, Ipositivehealth. Want arbo is naast aandacht voor gezondheid ook de aandacht voor mentale functies en –beleving, spirituele dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren.

Positieve gezondheid Arbo is een krachtige aanpak om arbo-vraagstukken praktisch en oplossingsgericht samen op te pakken. Waarbij medewerkers de kunst verstaan om eigen knelpunten op te lossen en waar nodig steun te vragen in de organisatie.

In deze korte workshop hebben we aandacht voor:

  • De vernieuwde Arbowet 2017 en de rol van de preventiemedewerker  in het coachen, faciliteren en sturen op gedragsverandering.
  • het model Positieve Gezondheid.
  • Het bieden van de gewenste steun met het empathie- en coachmodel “OplossingsKracht” van Ingeloes Bense, De PreventieCoach.
  • Het op de juiste wijze benaderen, aanspreken, coachen en motiveren met positieve gespreksvoering.
  • Het bereiken van eigenaarschap en de gewenste gedragsverandering.
  • Het vergroten van denkkracht, veerkracht, wilskracht, veranderkracht en daadkracht, kortom OplossingsKracht.

Overige informatie: