Over ons

Het team van De PreventieCoach bestaat uit Ellen van Kampen en Ingeloes Bense. Samen met een vaste kern ervaren ZZP-ers vormen ze sinds 1981 een deskundig netwerk van bedrijfstherapeuten, arbo- en gedragsprofessionals, en (online) coaches.

Vitaal communiceren en duurzaam gezond en veilig werken is belangrijk voor ons. Je brengt een groot deel van je tijd werkend door, een veilige en gezonde werkplek is essentieel. Dankzij meer dan dertig jaar aan ervaring kan je ons gerust experts noemen in preventie-aanpak, arbo-opleidingen, coach- en communicatietrainingen en professionele en persoonlijke ontwikkeling. We maken de slag naar de praktijk en persoonlijk inzicht. We genieten van wat als goed gaat en het verbeteren van dat wat nóg mooier kan. Wat we echt graag doen is de gewenste steun bieden!

 

> Ingeloes Bense

Ingeloes Bense (1958) is senior organisatiecoach, gedragsprofessional, mediator en therapeut. Ze gaat voor een no-nonsense aanpak: moeilijke zaken simpel maken, zodat er daadwerkelijk stappen gemaakt kunnen worden. Ze combineert haar soft skills met een flinke dosis rationaliteit, geen gezweef maar aandacht voor de mens. Deze combinatie is de succesfactor in haar coachingtrajecten.

Ingeloes ontwikkelde het coach- en communicatiemodel “OplossingsKracht voor de gewenste steun” en twee praktische steun apps “PreventieCoach Arbo” en “Zelfmanagement, Positieve Gezond, Leer Coachen”.

Wil je met Ingeloes kennismaken? Mail of bel 0651089862

Alle trainers van de PreventieCoach delen graag hun kennis, ervaring, deskundigheid en enthousiasme. Onze coachees en cursisten kunnen rekenen op kwaliteit, mensgerichtheid, resultaten, authenticiteit, kennis, veiligheid, enthousiasme en actie. We genieten graag mee met “dat wat al goed gaat” en van het verbeteren van “dat wat nog mooier kan”. We maken de slag naar de praktijk en persoonlijk inzicht in onze coaching en trainingen. En wat we echt graag doen is de gewenste steun bieden!

> Ellen van Kampen

Ik verzorg al jaren voor De PreventieCoach diverse preventietrainingen zoals “RSI-preventie, rugklachtpreventie, technostress, van werkdruk naar werkplezier”. Ik geef adviezen op de werkplek en begeleid dagelijks medewerkers gericht op gezond, vitaal en plezierig werken. Ik draag graag bij aan vitaliteit in organisaties. Als ervaren Mensendieck-, fysiotherapeut en bedrijfstherapeut ben ik deskundig op het gebied van coaching, gezond bewegen, ergonomie en fysieke en mentale gedragsveranderingen. Ik werk zowel preventief als bij reïntegratie na verzuim.
Ik werk als ervaren coach vanuit verschillende methodieken zoals RET,  het coachmodel OplossingsKracht voor de gewenste steun, Enneagram in combinatie met oplossingsgerichte coaching.
 Coaching, Communicatie, Gezondheid, Veiligheid en Werkplezier zijn de thema’s waar ik verstand van heb. 

OplossingsKrachtCoach in combinatie met het Enneagram is een krachtige en effectieve manier voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het model Oplossingskracht is inspirerend om mee te werken, het geeft mensen zelfinzicht, handvatten om de eigen knelpunten op te lossen en weer manager te worden van de eigen energie. Je leert je eigen coach te worden en jezelf de juiste steun te geven.  We brengen je drijfveren en voorkeursgedrag in kaart. Waar zitten je valkuilen en wat zijn je kwaliteiten? Waar gaat jouw onbewuste aandacht automatisch naar uit? Deze methode geeft veel zelfinzicht en handvatten om daadwerkelijk je eigen gedrag te veranderen in energiegevend gedrag.  Het geeft inzicht in je eigen valkuilen en kwaliteiten. Het vergroot compassie voor jezelf en anderen en maakt je bewust van je specifieke manier van communiceren. Daarnaast blijft het niet bij zelfinzicht maar geven we het ook daadwerkelijk vorm en zetten we het om in daadkracht, praktische toepassing, zelf manager worden van je eigen energie, je eigen (werk)leven, je eigen (werk)geluk

Wil je met Ellen kennismaken? Mail   of bel 06 51 74 45 27


>Jacqueline van Oppenraaij

Jaqueline haar werkwijze: “Wat ik vaak terug hoor van mijn klanten is dat ik iemand ben die snel een veilige sfeer kan creëren, echt is, durft te confronteren, weet te raken, snel en analytisch is, humor inzet en “van aanpakken weet”
Ik heb ervaring in  arbeidsgerelateerde coaching, (team) mediation en het geven van trainingen. Zowel in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven als in gemeenten. Ook doe ik  veel particuliere coach- en mediationtrajecten.
Mijn drijfveer is om waardevol te zijn voor mensen en groepen die een ontwikkelslag willen maken. Ons gedrag is niet altijd even effectief. Soms leggen we de schuld bij de ander of de situatie, soms erkennen we ons eigen aandeel. Het blijkt ook vaak moeilijk om gedrag te veranderen. Ik wil graag samen met jou onderzoeken welke invloed jij kunt hebben op jouw situatie. Maar ook waar de belemmering zit om dat gedrag te veranderen en welke gedachten, gevoelens daaraan ten grondslag liggen. In het durven en willen aangaan van de belemmering, (h)erkenning en verkenning van onderliggende gevoelens en gedachten zit vaak de beweging en de ontwikkeling.

Achtergrond:Ik ben al sinds mijn vroege jeugd geïnteresseerd in menselijk gedrag en processen in groepen. Als verpleegkundige en verpleegkundigdocent kon ik me de communicatieve vaardigheden en het begeleiden van groepsprocessen eigen maken. In de tijd dat ik psychosociaal begeleider en empowermenttrainer van jong volwassenen was, heb ik coachende – en trainingsvaardigheden opgedaan. In de rol van vertrouwenspersoon heb ik veel gewerkt met mensen die ongewenst gedrag hebben ervaren zoals pesten. In de perioden dat ik projectmanager was heb ik leidinggevende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Door vallen en vooral door het weer opstaan heb ik veel geleerd over menselijk gedrag en me steeds verder ontwikkeld als professional. Door de studie WO gezondheidspsychologie, de opleiding tot MfN mediator en de opleiding tot professioneel coach(StiR) aan de Coachboulevard, kon ik mijn ervaringen verder koppelen aan de theorie en in het hier en nu gebruiken.

Wil je met Jacqueline kennismaken? Mail of bel 06-49070866.

 

Coaching en zelfmanagement