Steun bij Werkstress

Wij zijn  1 van de 10 genomineerden voor de Goede Praktijken Competitie 2014

“OplossingsKracht voor de gewenste steun” is een nieuw empathie-, coach- en communicatiemodel dat op eenvoudige en positieve wijze bijdraagt aan het verbeteren van de dialoog tussen medewerkers in organisaties

Het model OplossingsKracht is gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie en draagt bij aan het bieden en vragen van sociale steun. OplossingsKracht is een concreet hulpmiddel om proactief in gesprek te gaan met elkaar.

Ingeloes Bense ontwikkelde dit unieke gedragsmodel gebaseerd op haar jarenlange zoektocht naar de ingrediënten van bewustwording en gedragsverandering. Zij zocht naar een instrument wat bij kan dragen aan verbinding en communicatie.

Inmiddels wordt dit empathie- en coachmodel met succes in diverse organisaties toegepast. De Ontwikkelcyclus OplossingsKracht gebaseerd op dit model is genomineerd door het ministerie van SZW als bewezen effectief bij stresspreventie en draagt bij aan psychisch welbevinden.

Lees hier meer over onze aanpak bij stress in organisaties.
Sterker nog lees hier meer over de diverse soorten aanpak en hoe onze aanpak bijdraagt aan het versterken van mensen, het psychisch welzijn van medewerkers.

goedepraktijken-van-werkstress-naar-werkplezier

De PreventieCoach 1 van de 10 genomineerden bij de campagne van het Ministerie van SZW Checkjewerkstress

herken de druppel

Duurzameinzetbaarheid met De PreventieCoach

 

 

Gezond werk is werk zonder stress!’.

Het model OplossingsKracht richt zich op het voeren van de dialoog over werkstress, het doorbreken van het taboe en het zoeken naar oplossingen samen met werkgevers en werknemers.

Het Goede Praktijken Magazine nu ook in het Engels beschikbaar. Klik hier 

De PreventieCoach voor WERKPLEZIER EN PSA-aanpak
Wij dragen graag bij aan het welzijn van medewerkers. Aan goed communiceren en prettig samenwerken. Met gebruik van het communicatiemodel ‘OplossingsKracht voor de gewenste steun’ leren wij organisaties energiegevend communiceren. Daarmee wordt stress, burn-out en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) voorkomen.

Het model OplossingsKracht voor de gewenste steun blijkt effectief te zijn bij preventie van stress en daagt bij aan psychisch welbevinden.
Ga in dialoog over werkdruk en werkplezier. Samen weet je meer, ontdek waar de ander mee zit, ontdek wat de diagnose is  en stel samen een behandelplan op. Bied je steun aan en vraag de ander wat de gewenste steun is. Welke steun is gewenst? Wil je mijn analytische steun: samen de zaak op een rijtje zetten? Wil je mijn emotionele steun: gewoon even je verhaal kwijt? Wil je mijn creatieve steun: samen oplossingen en mogelijkheden ontdekken? Of wil je mijn praktische steun: wat kan ik voor je praktisch doen? Kijk bij onze open opleidingen en in-company trainingen

Click hier naar ons blog over OplossingsKracht

gezond werk is werk zonder stress
De campagne sluit aan bij het programma van de landelijke campagne “Herken de druppel, check je werkstress”, bij het Nationaal Programma Preventie en de Europese campagne “Gezond werk is werk zonder stress” die loopt van april 2014 tot april 2018. De PreventieCoach draagt graag bij aan de landelijke campagne “Herken de druppel: check je werkstress”. Ook in de app PreventieCoach Arbo delen wij kennis over preventie van PSA en werkdruk.  En vind je veel informatie over gezond, veilig en plezierig werken en zelfmanagement.

Elke organisatie is verplicht om stress te voorkomen
De arbeidsinspectie gaat als eerste in de sectoren zorg en onderwijs controleren in hoeverre de diverse aspecten van werkstress adequaat zijn meegenomen en gemeten in uw Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) en Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daarnaast kijkt de inspectie of uw organisatie voldoende beleid heeft ontwikkeld op het gebied van werkstress. Dit betekent dat u en uw medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de aanpak van PSA op de werkvloer.

Opleiding tot werkstresscoach | PSAcoach| WerkplezierCoach | Vitaalcoach 

Incompany Workshop werkplezier en stresspreventie, vergroot je OplossingsKracht

Meer over werkdruk Rapport van TNO en de werkdrukkompas

eu

logo een gezonde werkplek